jueves, 3 de mayo de 2012

ELS HABITANTS DEL JARDÍ (7)


JA HA ARRIBAT LA PRIMAVERA. LA CADERNERA GUANYADORA D’OPERACIÓN TRIUNFO?.

22 de març, “ningú sap com ha estat, però la primavera ha arribat”. Ja han passat els dies de llargues nits, de tardes en que es feia fosc molt aviat, de matins grisos, freds i humits... i de sobte... PRIMAVERA, dies més llargs, sol gairebé tots els dies, temperatures agradables... I això ho saben tots els animals i plantes, el taronger de l’hort comença a florir, les margarides, tulipes, narcisos comencen a desplegar colors, les faves de l’hort ja tenen fruits... i els ocells s’afanyen en aprofitar tots els recursos, insectes, cucs, brots tendres... un festival de menjar.

El pit-roig del jardí encara no ha marxat a llocs menys càlids, ho farà allà per Sant Jordi, i ara no perd el temps engreixant-se tot el que pot. També es comencen a deixar veure pel jardí altres ocells que han passat l’hivern als parcs i jardins dels voltants i que busquen menjar al nostre recer.

Les caderneres (Carduelis carduelis) passen el dia preparant-se per a fer la seva primera posta de les dues que arribaran a fer a l’any, i ens visiten assíduament. Són ocells molt coneguts i apreciats pels ocellaires, el seu cant i els seus colors alegren les nostres llars des de fa segles.

No hem d’oblidar que són animals silvestres i per tant que hi ha una normativa que els protegeix i que regula la seva captura. Si compreu una cadernera heu de saber si ha nascut en captivitat o si és silvestre, per que en aquest segon cas pot ser il·legal la seva tinència. Tenen un cap tricolor característic, vermell llampant, blanc i negre. A les ales presenten també plomes grogues i negres, com un taxi de Barcelona, que ressalten en la seva capa marronosa i blanca, i que fan d’aquests ocellets de no més de 15-20 grams un desplegament de colors molt vistós.

És sens dubte l’ocell que guanyaria l’Operación Triunfo ocellaire del jardí, el més vistós i un dels que millor canta, però ja se sap... en aquests concursos la paraula la té l’espectador. Busqueu-lo al jardí que us està esperant... i voteu!!!!.

No hay comentarios:

Publicar un comentario